f Veurs Voorburg

// ACTUEEL

Londonreis 4ejaars groot succes

6 juni 2019

Maandag 27 mei jl. stonden om 1.00 uur bijna zestig 4ejaars leerlingen (en ouders) van Veurs en Vatel in de stromende regen te wachten op de bus naar Londen. Precies om 1.30 uur zette chauffeur Ruud de bus in beweging. De eerste etappe van de reis was Den Haag - Calais. Na een, bijna vlekkeloos verlopen, bezoekje aan de Britse douane mochten we een half uur eerder dan gepland de boot op. Het blijft een prachtig gezicht om in de ochtendzon The White Cliffs of Dover te zien opdoemen.

Bank Holiday
27 mei was het Bank Holiday in Engeland en daardoor was er weinig verkeer op de weg. Voor we het wisten konden we onze bagage stallen in het hostel. En toen zo snel mogelijk de stad in natuurlijk! In zes groepen begonnen de leerlingen met een metrospeurtocht die langs vele bekende bezienswaardigheden ging. Ook hier viel op dat het extra rustig was in de vaak overvolle Londense tube. Na een bezoekje aan het Natural History Museum begon de reis en de weinige slaap leerlingen een beetje parten te spelen en zijn we met elkaar richting Leicester Square gegaan. Hebben jullie een puber weleens horen vragen: Mogen we nu alstublieft naar bed?”. Er is een eerste keer voor alles en tegen een uur of acht zijn we richting het hostel gegaan. Daar waren de kamers inmiddels ingedeeld en konden de leerlingen direct relaxen op hun kamers, douchen of met elkaar beneden in de gemeenschappelijke ruimte poolen.

Varen op de Thames
De tweede dag begon met een ontbijt op het terras van het hostel en daarna werd de bagage weer ingeladen. De groep ging op weg naar The Crystal, een museum over innovatie. Vervolgens konden we vanuit de gondels van de Emirates Cable Cars Londen bewonderen. Vanuit hier was het meteen door naar de watertaxi die ons van de Docklands terug zou brengen naar het centrum van de stad. Op een boot krijg je een heel andere kant te zien van een stad. De leerlingen vonden het ook erg tof om onder de Tower Bridge door te varen. De vrije middag werd op verschillende manieren ingevuld; er is gewinkeld, maar ook werd een bekend voetbalstadion bezocht. Het programma werd afgesloten met een Jack the Ripper walk. Hier kregen de leerlingen tijdens een wandeling in het Londense East End in anderhalf uur het verhaal te horen van de bekende seriemoordenaar.
Moe maar voldaan reden we daarna Londen weer uit, op weg naar Dover, op weg naar huis.CONTACT
Veurs Voorburg
Delflandlaan 4 | 2273 CS Voorburg

t 070 - 419 92 00
e info@veursvoorburg.nl

  

fiets en ov
De school is goed bereikbaar met de fiets en het ov. Check 9292.nl voor de beste ov-verbinding. De school ligt op vijf minuten lopen vanaf Station Voorburg
't Loo.

snel zoeken
aanmelden
downloads
groep 8
vakanties

routebeschrijving
vmbo | basis • kader • gl • tl (met en zonder LWOO)
Veurs Voorburg en François Vatel werken op een aantal gebieden nauw samen. Beide scholen zijn onderdeel van Scholengroep Spinoza.

© Veurs Voorburg 2024 | Disclaimer | Privacyverklaring
Realisatie Synecom | Webbouw Knijnenburg Producties