Je talenten ontdekken?
ZOEK JE EEN BREDE OPLEIDING, WAARMEE JE NOG ALLE KANTEN OP KUNT?
spreekt een kleine vmbo-school met persoonlijke aandacht je aan?

Kom dan langs bij veurs voorburg!

IMPRESSIE OPEN AVOND/DAG
25 EN 26 JANUARI 2019
Plaatsing brugklas

Ouders die hun kind hebben aangemeld voor de brugklas in de 1e aanmeldtermijn, ontvangen op 4 april a.s. bericht of hun kind wel of niet is geplaatst. Indien uw kind niet is geplaatst op een van de scholen van zijn voorkeurslijst, moet u het opnieuw aanmelden. Veurs Voorburg is gehouden aan de Toelatingsprocedure van de BOVO.
2e Aanmeldperiode

Kinderen die niet zijn geplaatst in de 1e aanmeldperiode of kinderen die nog niet zijn aangemeld, moeten opnieuw of alsnog worden aangemeld in de 2e aanmeldtermijn op basis van een nieuwe voorkeurslijst van scholen die nog plaats hebben. De 2e aanmeldtermijn loopt van maandag 8 t/m vrijdag 12 april. Bericht van plaatsing ontvangt u dan op 16 april.


ONS ONDERWIJS

brede onderbouw

Wij zijn een vmbo-school met basis, kader en gtl (gl en tl hebben we samengevoegd). Wij werken met een brede onderbouw. In de brugklas en het tweede jaar krijg je een breed lesprogramma, waarmee je nog alle kanten op kunt.
In het tweede jaar kies je in mei je profiel. Dat is de richting, waarin je doorgaat in het derde jaar en waarin je examen doet.

VAKKEN
IN DE BRUGKLAS

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits (alleen voor kader- en gtl-leerlingen)
 • wiskunde en rekenen
 • algemene natuurwetenschappen
 • techniek
 • economie
 • mens & maatschappij
 • verzorging
 • studievaardigheden
 • beeldende vorming
 • sport
Next-Level & activiteitendagen

Vanaf de brugklas volg je iedere week vier Next-Level uren. Dit zijn extra activiteiten - naast de gewone lessen - waarin jij gaat verkennen welke talenten je hebt, wat je leuk vindt of waar je nog beter in wilt worden. Je kunt kiezen uit techniek, kunst, dans, sport en koken. Als je een thema hebt gekozen, volg je dit een periode en bepaal je - door je inzet - zelf je next-level.
Iedere toetsperiode sluiten we af met activiteiten-dagen. We gaan dan op excursie, doen projecten, organiseren snuffelstages en bezoeken verschillende voorstellingen.
SPORT

Sport vinden wij belangrijk. Daarom kun je - naast de drie uur sport in je rooster - ook sporten in de pauzes en na schooltijd. Je kunt meedoen aan basketbal, voetbal, softbal, boksen en nog veel meer. Vanaf het voorjaar gaan we zoveel mogelijk buiten sporten.
HOE WEET JE WELK PROFIEL STRAKS BIJ JOU PAST?

Je vakkenpakket bestaat uit vakken van de verschillende profielen. Na verloop van tijd ontdek je waar je interesses liggen, waar je goed in bent, wat je leuk vindt en misschien ook waarin je later verder wilt. In overleg met je mentor en je ouders, kies je op basis daarvan je profiel.
SKILLS VOOR DE TOEKOMST

Wij besteden extra aandacht aan het oefenen en leren van vaardigheden. Bijvoorbeeld samenwerken, presenteren, luisteren, mediawijsheid, creatief denken, problemen oplossen en met de computer omgaan. Vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Wij werken met Chromebooks, zodat je bij veel vakken op je eigen niveau kunt werken.
LEERLINGEN EN DOCENTEN

Alle leerlingen en docenten kennen elkaar, omdat wij persoonlijk contact belangrijk vinden. Tijdens de lessen besteden wij aandacht aan leren samenwerken, anderen helpen, respect hebben voor elkaar, verantwoordelijkheid nemen en een pro-actieve houding binnen en buiten school. Wij willen dat jij bij ons je talenten ontdekt en daarmee aan de slag gaat!
GEBOUW

Over een paar jaar krijgt onze school een fantastisch nieuw gebouw. Nu zitten we nog in een wat ouder, maar wel gezellig gebouw. Er is ruimte om te leren, in de praktijk te oefenen, te sporten en te ontspannen. We hebben een fijne hal met computertafels, een restaurant, keuken, winkel, gymzaal, een (gezonde) kantine en een tuin. Er komt binnenkort ook een eigen moestuin. Onze leerlingen houden van koken en kunnen dan met hun eigen producten gaan werken.
PROFIELEN
JE KUNT KIEZEN UIT DRIE PROFIELEN

ZORG & WELZIJN basis en kader
Als je een mensenmens bent en graag voor anderen zorgt is dit iets voor jou. Je wordt breed opgeleid. Je kunt terecht in de zorg, bijvoorbeeld verpleging of kinderdagverblijf. Maar ook uiterlijke verzorging, zoals schoonheidsspecialist, horeca, toerisme of sportorganisaties behoren tot de mogelijkheden.
ECONOMIE & ONDERNEMEN basis en kader
Vind je het leuk om bezig te zijn met cijfers, geld en ondernemen? Dan kun je denken aan E&O. Je wordt breed opgeleid en kunt bijvoorbeeld aan de slag als verkoper, inkoper, administrateur, juridisch medewerker of officemanager. Je kunt ook je eigen bedrijf beginnen.
DIENSTVERLENING & PRODUCTEN gtl
Wil je vooral breed kiezen, zodat je nog alle kanten op kan? Dat kan bij D&P. Dit gaat over alles wat je in opdracht doet of maakt. De doelgroep is hierbij heel belangrijk, omdat je goed moet weten wat er van je wordt gevraagd. Je hebt veel mogelijkheden, van bank en uitzendbureau tot reclamebureau en webshop en je moet een beetje creatieve denker zijn.
Persoonlijke aandacht

Kleine klassen
Wij zijn een kleine school en werken bewust met kleine klassen, zodat je de aandacht krijgt die nodig is. Een klas heeft maximaal 24 leerlingen, een basis- en LWOO-klas 16 leerlingen.

Extra begeleiding
Het is fijn als je het goed doet op school. Daarom bieden wij iedere week een hulpuur taal en rekenen als je dat nodig hebt. Een remedial teacher helpt leerlingen met leerproblemen. Leerlingen die erg verlegen zijn of het moeilijk vinden om contact te leggen, kunnen meedoen aan een training sociale vaardigheden. Basis- en LWOO-leerlingen krijgen in de brugklas meteen het vak studievaardigheden. Je leert dan hoe je moet plannen, overzicht krijgt over de verschillende vakken en de leerstof en hoe je het beste kunt leren. Onze school biedt ook huiswerkbegeleiding aan.Kwaliteit
Bij ons krijg je veel individuele aandacht en wij volgen onze leerlingen nauwkeurig. Wij willen dat je je talenten ontdekt en verder ontwikkelt. Wij zijn er trots op dat een aantal leerlingen bij ons eindexamen doet op een hoger niveau dan hun advies van de basisschool. Ook kunnen leerlingen examen doen op een hoger niveau in vakken, waarin ze erg goed zijn. Dit jaar is 100% van onze basisleerlingen geslaagd, 97% van onze kaderleerlingen en 84% van onze gtl- leerlingen. De Inspectie geeft ons een voldoende voor de kwaliteit van ons onderwijs.

Mentoraat en LOB
Je krijgt een vaste mentor die jou begeleidt bij je schoolprestaties. De mentor kijkt of het goed met je gaat en of het je bevalt op school. Als er problemen zijn, dan kun je altijd bij de mentor terecht. Als het nodig is betrekt hij je ouders hier natuurlijk ook bij.

De lessen LOB (Loopbaan Oriëntatie- en Begeleiding) krijg je van verschillende beroepsgerichte docenten uit de bovenbouw. Je gaat aan de slag met je interesses en beroepsmogelijkheden en komt alles te weten over de profielen. Je volgt al lessen uit de bovenbouw om echt een bewuste profielkeuze te kunnen maken. In de bovenbouw is LOB vooral gericht op de keuze voor een vervolgopleiding na Veurs Voorburg.
Jouw ontwikkeling

MASTERCLASS TAAL

Vanaf de brugklas doen alle leerlingen mee aan onze bijzondere Masterclass Taal! In workshops ga je aan de slag met bijvoorbeeld rappers en jonge schrijvers en samen met je klasgenoten geef je voorstellingen. We nemen ook een kijkje achter de schermen bij een musical. De Masterclass Taal is goed voor je taalontwikkeling en uitdrukkingsvaardigheid. En dat is natuurlijk weer van belang voor je vervolgopleiding en later voor solliciteren en werk.
RESTAURANT

Onze school heeft een eigen restaurant, waar vooral buurtbewoners een hapje komen eten. En eenmaal per week is het restaurant open voor de lunch voor medewerkers van onze school. Vanaf je derde jaar ga je aan de slag in het restaurant. Je verzorgt, samen met een docent en je klasgenoten de planning, voorbereiding, organisatie, gereedmaken en serveren van de maaltijden. En opruimen hoort er natuurlijk ook bij.


STAGES

Je hebt verschillende stagemogelijkheden. In het tweede jaar doe je gedurende 30 uur een maatschappelijke stage bij een vrijwilligersorganisatie. Je kunt bijvoorbeeld terecht komen bij een verzorgingshuis, sportclub, wijkcentrum of festival. Na de stage geef je een presentatie in de klas over je ervaringen. In de bovenbouw – het derde en vierde jaar – ga je stages lopen die met je profiel te maken hebben. De school helpt bij het vinden van stageadressen.
Leerlingactiviteiten

Naast het gewone leren op school, moet school ook leuk zijn. Daarom organiseren we veel activiteiten zoals brugklaskamp, schoolreizen, schoolfeesten, sport, Sint, Kerst en Valentijnsdag.
VLIETHUYSDINER

Elk jaar organiseren wij op onze school het Vliethuysdiner, een benefietdiner voor ruim honderd gasten uit Voorburg en Rijswijk. Samen met verschillende chef-koks maken onze leerlingen verschillende gerechten klaar en serveren deze uit. De opbrengst gaat naar hospice Het Vliethuys in Voorburg. Wij verwachten een goede prestatie van onze leerlingen en zij vinden het een grote eer hieraan mee te mogen werken.
aanmelden   // AANMELDFORMULIER > // TOELATINGSPROCEDURE >
Vragen over aanmelden of hulp nodig bij het invullen van het aanmeldformulier, neem dan telefonisch contact met ons op: 070 419 92 00.


Bekijk hier de infographic over de aanmeldprocedure.CONTACTNEEM CONTACT OP

Veurs Voorburg
Van Horvettestraat 3 | 2274 JW Voorburg
070 - 419 92 00
info@veursvoorburg.nl

Contactpersoon groep 8 is Monique Meijer
mme@veursvoorburg.nl

fiets en ov

De school is goed bereikbaar met de fiets en het ov. Check 9292.nl voor de beste ov-verbinding. De school ligt op vijf minuten lopen vanaf station Voorburg.

snel zoeken

ons onderwijs
aanmeldformulier
toelatingsprocedure

routebeschrijving

vmbo | basis • kader • gl • tl (met en zonder LWOO)
Veurs Voorburg en François Vatel werken op een aantal gebieden nauw samen.

© Veurs Voorburg 2019 | Disclaimer | Privacyverklaring | Realisatie: Synecom | Webbouw: Knijnenburg Producties